Военният министър Тодор Тагарев коментира смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Не

...
Военният министър Тодор Тагарев коментира смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Не
Коментари Харесай

Тагарев коментира смъртта на Алексей Навални

Военният министър Тодор Тагарев коментира гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Не беше непредвидена новината за гибелта на Навални, имаше опит за неговото ликвидиране, а откакто се върна от Русия беше подложен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа съпротива, която би могла да бъде опасност за Кремъл. Той не търпи такава, а работи нападателно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш ", съобщи Тагарев, предава NOVA.

По думите му руският президент за следващ път потвърждава, че е готов да направи всичко, за да не се слага под въпрос неговата власт. " Путин прилага сила и манипулация на осведомителното пространство и това му прави работа. В дълготраен проект стои въпросът дали празният ледник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а огромна част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния капацитет ", уточни той.

Според него всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съдружник да заплаща най-малко 2%.  

" На север има ясно схващане за риска и по тази причина не се прави на въпрос какъв брой се дава за защита. Тази година задминаваме два %, а тези разноски ще се усилват. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, рационализация и градеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната промишленост е подготвена да достави мечтаните количества, нужен ни е по-голям потенциал ", разяснява Тагарев. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР